Publicaties

1 oktober 2010
Derde dag van de Arbeid en Gezondheid.

Voor de derde keer vindt op 1 oktober 2010 de Dag van de Arbeid en Gezondheid plaats. Ook ditmaal stond deze DAG in het teken van het project Sterk naar Werk.
lees verder »»

1 mei 2010
Artikel in ARBO

Onder de titel ‘Een jaar Sterk naar Werk.’ verscheen in 2010 een artikel in ARBO.
lees verder »»

14 april 2010
Presentatie: Investeren in ‘Sterk naar Werk’.

Presentatie van Kerst Zwart, projectleider Sterk naar Werk bij Zorgverzekeraars Nederland op 14 april 2010.
lees verder »»

13 april 2010
Artikel in ADvisie

Onder de titel ‘Arbeid als helend middel’ verscheen in april 2010 een artikel over Sterk naar Werk in ADvisie. ADvisie is het tijdschrift van de beroepsvereniging NVvA voor arbeidsdeskundigen. In het artikel komen onder meer Charlotte Boersma (initiatiefnemer in Amsterdam-Osdorp) en Marjolein Bastiaanssen (programmateam) aan het woord.
lees verder »»

27 november 2009
2e Dag van de Arbeid en de Gezondheid

Op vrijdag 27 november 2009 organiseerden de NVAB en Welder voor de tweede keer de Dag van de Arbeid en Gezondheid. Een DAG waarop we wilde laten zien dat het project ‘Sterk naar Werk’ een win-win-win zou kunnen opleveren: winst voor de werknemer, winst voor de werkgever en winst voor de verzekeraar.

Eind 2009 is het verslag van de tweede DAG verschenen.
lees verder »»

16 november 2009
Weer vier nieuwe initiatieven van start!

In navolging van negen andere regionale initatieven zijn in 2009 ook in Veldhoven, Helmond, Osdorp en Hardenberg projecten gestart in het kader van het project ‘Sterk naar Werk’. Hieronder vindt u een korte toelichting per project.
lees verder »»

11 augustus 2009
Nog vier nieuwe regionale initiatieven ‘Sterk naar Werk’ van start

In de zomer van 2009 zijn vier initiatieven in het kader van het project Sterk naar Werk gestart. In zowel Deurne, Haaksbergen, Landgraaf als Ruurlo zijn bedrijfsartsen actief aan de slag in de eerste lijn.
lees verder »»

6 maart 2009
Drie nieuwe regionale initiatieven ‘Sterk naar Werk’ binnenkort van start

In maart 2009 zijn drie initiatieven in het kader van het project Sterk naar Werk gestart. In Almere ondersteunden drie gezondheidscentra hartpatiënten bij hun maatschappelijke en/of arbeidsre-integratie. In Malden zijn de huisartsen van Gezondheidscentrum De Kroonsteen/De Vuursteen patiënten met arbeidgerelateerde klachten gaan doorverwijzen naar een bedrijfsarts. In Breda wilde Gezondheidscentrum Meander patiënten ´empoweren´ door middel van intervisie en hen ondersteunen vanuit de antroposofische gezondheidszorg.
lees verder »»

6 februari 2009
Terugblik op eerste DAG, 1e Dag van de Arbeid en Gezondheid

Op 25 november 2008 was er een inspirerende middag. Toen kwamen in Utrecht ruim 50 mensen bijeen om te spreken over het thema ‘Arbeid en Gezondheid’. Tijdens deze Dag van de Arbeid en Gezondheid (De DAG) was het met name de bedoeling om helder te krijgen op welke manier het thema arbeid in de 1e lijnszorg meer aandacht zou kunnen krijgen. Belangrijke gedachte daarbij was dat regie in belangrijke mate bij de werkende zou moeten liggen. Hij/zij zou dan wel in een empowerende omgeving moeten zitten. Aan de professionals werd gevraagd om daarvoor te zorgen.
lees verder »»

27 november 2008
Felicitaties voor winnaar van Arbeidsdeskunde Award

Arbeidsdeskundige Dorothé Mulders–Geurts heeft op 27 november 2008 op het congres ‘Regie op eigen leven’ van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVvA) de Arbeidsdeskunde Award gewonnen. Ze ontving de prijs voor haar innovatieve project ‘Sterk(er) naar Werk!’. Dit project maakte onderdeel uit van het project ‘Sterk naar Werk.
lees verder »»

17 december 2007
Kennisplatform en bedrijfsartsen benaderen samen de eerstelijnshulp

In december 2007 hebben NVAB en BPV&W (voorloper van stichting Welder) samen een persbericht uitgebracht waarin ze beschrijven dat ze samenwerken aan de versterking van de werkende met gezondheidsklachten. Ze hebben daarvoor het project ‘Sterk naar werk. Ziek en mondig in de 1e lijn’, ontwikkeld. Stichting Instituut Gak (SIG) heeft eind 2007 besloten dit project financieel voor 2 jaar te ondersteunen. Het streven was dat in de periode 2008 – 2012 in ruim 15 regio’s het thema ‘Arbeid en gezondheid’ een nieuwe invulling gaan krijgen.
lees verder »»

september 2007
Brief Ziek & Mondig en Verslag nav Invitational Conference dd 4 september 2007
lees verder »»